KUBOTA D1105 wał korbowy
W ofercie wał korbowy do silnika KUBOTA D1105. Wszystkie wały korbowe dostępne od ręki, z naszego magazynu.
W ofercie wszystkie rodzaje wału korbowego do silnika trzycylindrowego KUBOTA D1105 Diesel. Wszystkie wersje wału korbowego dostępne u nas na magazynie. Silnik KUBOTA D1105 znalazł zastosowanie w minikoparkach, miniładowarkach, agregatach, miniciągnikach itp.
Oprócz wałów korbowych do silnika KUBOTA D1105 sprzedajemy także inne części np.: pompy wody, termostaty, głowice, bloki silnika, pompy paliwa, tłoki, tuleje itp.
W naszej ofercie znajdziesz części do wszystkich przemysłowych silników KUBOTA, które są stosowane w minikoparkach, miniładowarkach, agregatach, miniciągnikach itp.
W razie jakichkolwiek pytań skontaktuj się z nami.
Czy wiesz że…
Roztopiona surówka ścieka na dno gara. Jej powierzchnia pokryta jest warstwą roztopionego żużla, powstającego podczas reakcji chemicznych pomiędzy skałą płonną i topnikami. Spust surówki odbywa się co 3 4-4 godziny. Ciekłą surówkę odlewa się do form, zwanych gęsiami, lub przetrzymuje w zbiornikach zwanych mieszalnikami. Surówka jest głównym produktem wielkiego pieca. Jest to stop żelaza z węglem zawierający 2,06 4-6,67% C(najczęściej 3,5 4- 4% C) oraz domieszkami (Si, Mn) i zanieczyszczeniami (P, S). W zależności od postaci, w jakiej występuje węgiel, można wyróżnić surówki białe, szare i pstre. W surówkach białych węgiel występuje w postaci związku chemicznego Fe3C, zwanego cementytem (przełom jasny). Surówki szare zawierają węgiel w postaci wolnej, zwanej grafitem (przełom ciemny). Surówki pstre (połowiczne) zawierają i cementyt, i grafit. Postać, w jakiej występuje węgiel, zależy głównie od składu chemicznego surówki i szybkości jej studzenia. Surówki ze względu na zastosowanie dzielą się na przeróbcze (stalownicze) - przeznaczone do dalszej przeróbki na stal oraz odlewnicze - przetapiane w żeliwiakach. Surówki wielkopiecowe przeróbcze w zależności od procesów stalowniczych, do których są przeznaczone, dzielą się na: bessemerowskie, tomasowskie, martenowskie kwaśne lub zasadowe.